torstai 12. huhtikuuta 2018

Rumat ulko-ovet ja lisää ikkunoita

Nyt on työmaalla sulateltavaa oikein urakalla, tässä lyhyt otos niihin.

Ensinnäkin ulko-ovia pitää nyt sulatella ja miettiä hyvin tarkkaan ovatko nuo hienot vai eivät. Mutta vielä vakavampi ongelma on tuo viemäriputken veto ulko-oven päältä, jota emme maallikoina bonganneet LVI-kuvista. Eihän siinä muuta auta kuin koteloida ja eristää se, mutta menetämme valitettavasti korkeutta etuovelta.


Ikkuna-asennukset menivtä sukkelaan ja talo näyttää nyt ihan erilaiselta, erityisesti liukuovet ovat todella hienot - niihin kannatti panostaa. Edeltävässä viestissä juhlin jo sillä, että ikkunat ovat oikeaa kokoa, no eivät aivan kaikki - ensimmäisessä kuvassa näkyvä ulko-oven yläpuolella oleva ikkuna oli väärää kokoa, se oli muuttunut viimeisessä arkkitehtikuvassa ja sen mukaan olin pyytänyt tarjousta, mutta Pihla tarjosi vanhoilla tiedoilla ja en itse sitä tuotelistasta huomannut. Pääsimme Pihlan kanssa kuitenkin helposti sopuun uuden ikkunan toimituksesta, joten tässä tulee vain pieni viive asennukseen.


Ulkoa talon ulkomuoto hahmottuu jo mukavasti, työt maskin kanssa etenevät. Maski on aiheuttanut paljon näpräämistä ja näin jälkikäteen olisi etsinyt jonkun hieman helpomman toteutustavan tuolle. Ja vielä on ratkaisematta terassivesien ulosheittäjien ongelma, eli mihin avoterassiosuuden sade/sulamisvedet johdetaan - putket olisivat selvä peli, mutta emme haluaisi ulosheittäjiä törröttämään ainakaan tuohon pitkälle julkisivulle.

Näiden lisäksi alaslaskut sisällä ja töiden aikataulutus aiheuttavat pieniä haasteita, mutta edelleen tärkeintä on se että hommat etenevät. Ensi viikolla on alaslaskujen ja maskitöiden aika, tältä viikolta on työt tehty ja paljon taas saatukin aikaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti