torstai 24. elokuuta 2017

Kök

Keittiötä ollaan jo nyt hyvin aikaisessa vaihessa tiirailtu, koska huomattiin sen kanssa ajoissa oleminen hyväksi ideaksi viime kerralla, koska sillä on niin merkittävä linkki LVIS-suunnitteluun, joka pitäisi kuitenkin suorittaa nyt tässä alkumetreillä.

Lähestyttiin asiaa perinteiseen tyyliin, jätettiin auto Tammistoon ja käveltiin alueen keittiöliikkeet läpi. Oli aika mielenkiintoista, kun siitä oli noin kaksi vuotta, kun viimeksi läpikäytiin samat mestat.

Osassa oli kaikki lähes samassa kunnossa kuin kaksi vuotta sitten ja voiko siitä liikkeitä syyttää, harva ostaa keittiötä kahden vuoden välein. Mutta kyllä meille oli tärkeää, että liikkeiden malliryhmistä olisi saanut jotain uutta ideaa.

Käveltiin siis läpi Topi, Domus, Puustelli, Keittiömaailma, HTH ja KVIK. Oli vieläpä iloinen heinäkuu, joten liikkeet elivät aikamoista hiljaiseloa, joka näkyi mm. Keittiömaailmassa, jossa ei nähty yhtään ketään kun käveltiin malliryhmät läpi. KVIK:ssä ja Domuksella oli eniten henkilöstöä paikalla, KVIK:llä kaikki tosin varattuina. Domukselta saatiin hyvää palvelua. KVIK:lle laitoin sen pyynnön, mutta se kariutui aiemmin mainittuun 300€ suunnittelumaksuun/panttiin, jota en kyllä periaatteesta suostu maksamaan. Puustellille laitettiin viestiä edeltävän keittiön meille myynnelle henkilölle ja sovimme tapaamiset. Muut eivät sitten oikein sytyttäneet ja niiden osalta ollaan tässä kohtaa jäissä.

Eli eniten olemme nyt sitten ennakkohintoja ja suunnitelmia hioneet Domuksen ja Puustellin kanssa. Molemmista oikeastaan on vain hyvää sanottavaa, mutta kyllä Puustellin malliryhmä on nyt nähdyistä ollut ylivoimaisesti eniten meidän mieleemme. Ja tämän pohjalta olemme nyt tarjousta hioneet heidän kanssaan. Myös Domukselta saimme kattavan tarjouksen. Kotikylässä valmistettu keittiö olisi mukava ostaa, mutta Puustelli on ollut todella hyvä nykyisessä talossamme ja sieltä saimme nyt eniten ideoita uuteen.


Puustellin malliryhmä

Katsotaan nyt mihin sitten lopulta päädytään, mikään kiirehän tässä ei todellakaan tämän osalta ole. Mutta toisaalta haluaisimme tehdä tässäkin valinnan ajoissa ja haluamme toisaalta jotain uutta sekä erilaista suhteessa edeltävään keittiöömme. Yksi varma muutos on se, että liesituuletin menee tasoon tavalla tai toisella, kattoon ei horneja enää vedetä.

Ja koska tulen tästä palveluasenteesta ja myyntityöstä täällä jankkaamaan koko blogin ajan, niin tässäpä sivujuonne siihen. Domuksen tiloissa oli myös liike, joka myy saunoja ja kylppäreitä. Muutamia hienoja saunoja, joten laitoin sinne tapaamispyynnön myöhemmin ja kerroin öbaut kuinka isoa saunaa tarvittaisiin sekä että oltiin käyty heidän liikkeessään. Katsoin juuri sähköpostista, laitoin tämän tiedustelun 14.7 ja kukaan ei ole palannut. Siellä istui joku jalat pöydällä, kun liikkeessä käytiin, mutta ehkä ei sitten ole sielläkään tarvetta lisämyynnille. Ja tähän ei voi enää kukaan sanoa, että "tosiostajat soittaa", me olemme oikeastaan kaikki kontaktit toteutuneista kaupoista aloittaneet sähköisesti.


Yksi puolukkarypäs

Maatöiden osalta ei ole mitään uutta kerrottavaa, tänään on yhden toimittajan kanssa tapaaminen ja vastaava mestarikin saattoi tuossa löytyä. Tontilla oli vielä aika mukavasti puolukkaa tarjolla, kun ei ole maatyöt vielä satoa haittaamassa.

2 kommenttia:

  1. Tutusta paikkaa tuo Puustellin kuva tuossa penkeillä itsekkin istuin kun neuvottelin keittiön hintoja, tosin meille tulee Domukselta keittiö. Ei se Puustellikaan huono vaihtoehto ole meillä se kaatui aamiaiskaapin puuttumiseen... Mukavaa löytää uusia mielenkiintoisia blogeja :) Jaksamista ja onnea projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Nykyisellään Puustelliltakin aamiaiskaappi löytyy. Tuntuu että on ns kuuminta hottia. Kaverille tuli Carlo Casagrande (ainakin lähelle oikea muotoilu) ja sielläkin oli tullut aamiaiskaappi "sisään kääntyvillä" ovilla valikoimaan.

      Poista