sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Rakennusluvan laskuri käynnistyy

Viimein saatiin rakennuslupakin sisään. Oli kaikenlaista pientä säätöä - tottakai - siihenhän oli ensimmäisen hankkeen jälkeen varautunut. Iloksemme kuitenkin saimme parissa vaiheessa kaupungilta erinomaista tukea ja nopeaa palvelua, vaihe jossa olisi heidän ohjeistonsa mukaan voinut mennä jopa 3kk valmistui kolmessa viikossa! Viime blogissa tuskailin kaupungin palveluiden ja prosessien kanssa paljonkin, nyt alku on ainakin ollut paljon parempi. Ja kun olen laittanut aktiivisesti palautteita menemään siitä, jos olen saanut huonoa palvelua, niin vastaavasti tästä hyvästä palvelukokemuksesta laitoin kaupungille palautetta menemään.

Mutta nyt tietenkin alkoi vasta se totisin vääntö kaupungin(kin) kanssa, kun saatiin kommervenkkien jälkeen varsinainen rakennuslupa sisään. Käynnistetään laskuri, se on nyt ollut kolme päivää sisällä - katsotaan mihin lukuun päädytään. On kyllä paljon miellyttävämpää jättää lupa lupapiste.fi:n kautta, kun kerätä pääsuunnittelijan kanssa sitä loputonta paperipakettia kokoon. Nyt pääsee myös seuraamaan jollain tasolla, että missä mennään. Heti sieltä tulikin viestiä, että kaksi naapurikuulemista puuttuu. Viime hankkeessa saamiemme määrityksien mukaan ko. tontteja ei olisi pitänyt kuulla, mutta näillä mennään. Sainkin nämä naapurit jo kiinni ja heiltä kuittaukset.

Meillä oli talotoimittajalta varattuina aloitusviikko lokakuulle, joka ei siis toki nyt tule onnistumaan. Yritämme kuitenkin saada tälle vuodelle edes maatöitä ja puunkaatoa tehtyä, toivottavasti se onnistuu. Käsittelyaika kaupungilla on keskimäärin 98 vuorokautta, mutta rakennusvalvontavirasto itsessään käsittelee tästä ajasta vain 29 vuorokautta ja muu aika koostuu viiveistä puutteellisten dokumenttien vuoksi. Meillä heti pari puutetta ilmeni, mutta suurin osa pitäisi olla kunnossa.

Noista maatyöurakoitsijoista olen saanut yhden tarjouksen lisää ja yhden kohteliaan kieltäytymisen. Parille muulle laitoin vielä viestiä ja he kertoivat myyneensä koko kapasiteettinsa Helsingin isoille työmaille kahdeksi vuodeksi. Eli maatöiden osalta on kyllä hankalaa löytää tekijää, mutta jatketaan etsintää.

Tällä viikolla tulee myös LVIS-kuvat kommenteille. LVI lienee helppo rasti, mutta sähköä pitää miettiä tarkemmin läpi. Tapaan tontilla yhden maatyöurakoitsijan ja siinäpä ne tämän viikon tiedossa olevat tapahtumat ovatkin.

Nyt sitten vain lähinnä odotellaan ja sivussa harrastellaan tarjousten pyytelyä.


1 kommentti: