tiistai 22. elokuuta 2017

Yhteydenoton nopeus - testin väliaikatilanne (maanrakennus)

Palataanpa edelliseen blogitekstiin, sen kirjoittamisen jälkeen kontaktoin vielä kymmentä maanrakentajaa lisää. Eli yhteensä kontaktoin peräti 16 maanrakentajaa. Kaikilla on ollut minimissään viikko aikaa reagoida yhteydenottooni. Tässä tämän hetken tilanne;

- Tarjouksia: 1 (kävi omatoimisesti tontilla, jätti tarjouksen 48h sisään yhteydenotosta, vaikka tiedot ovat vielä osin puutteellisia)
- Sovittuja tonttikäyntejä: 1 (tällä viikolla)
- Lisätietokyselyitä: 3 (lähetin kuvia jne)
- Kieltäytymisiä: 2 (yksi teki vain suuria kohteita ja yhdellä liian kiire)
- Ei vastausta: 9

Eli tuo arvioimani 50% vastausprosentti pitää tässä kohtaa aikalailla paikkaansa. Ja tosiaan pyysin lähinnä yhteydenottoa ja ilmoitin, että olisin kiinnostunut heidän palveluksistaan. Tarjousta en olettanut saavani, koska vielä perustuskuva uupuu - yksi tosin tarjouksen jätti ilman sitäkin.

Olkoon kuinka pieni firma tahansa ja olkoon kuinka kiire tahansa, niin kyllä viikossa pitäisi reagoida tavalla tai toisella, jos palveluitaan netissä markkinoi. Maanrakennus nyt valikoitui ajankohdan vuoksi katsontaan, tätä esiintyy aivan kaikissa osissa, jopa niissä talotoimittajissa(kuten olen aiemmin paasannut). Mielestäni aikamoisen surkeaa tekemistä keskimäärin, kaukana on vielä asiakaskeskeinen tuote/palvelumyynti.

Toivottavasti näistä kuitenkin maatöiden tekijä löytyy.

Niin ja se jätetty tarjous... se oli kohtuullinen. Olen näitä maatöitä ja niiden hintatasoa pelännyt, kun tästä on vaikea itse saada kiinni ja ymmärtää hinnoittelua. Tämä kiinteä urakka oli maa-aineksineen sekä tonttiputkineen 10 000€ yli budjettitasomme. Joten sinänsä huokasin helpotuksesta, koska tuo summa saadaan vielä kirittyä kiinni usealla eri tavalla - tarpeen mukaan. Ja en toki usko, että tämä tulee olemaan paras tarjous. Viime kohteessa tässä sektorissa oli uskomattoman isoja eroja ja eiköhän niitä nytkin muodostu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti