tiistai 7. marraskuuta 2017

Alussa olivat suo, kuokka ja karttapaketti

Tänään tuli käytyä tontilla todentamassa kaivuiden tilannetta. Ja olipa hienoa nähdä, että tontilla tapahtuu ja toisekseen siellä oli päivässä tapahtunut paljon.

Pintamaan poisto oli hyvässä vauhdissa ja ei paljoa pitänyt pintamaata raapia pois, kun alta löytyi kalliota. Tämä selitti myös odotetusti veden suuren määrän tontilla - vesi jäi kallion sekä ohuen pintamaan päälle tulvimaan. Maaurakoitsija oli puhkaissut reitin ojaan ja suurin vesimassa oli tämän myötä tontilta häipynyt.


Tässä vielä hieman laajempi näkymä, kaivuri on nyt kallion päällä, mutta alkuun oli ollut suuria ongelmia ja riski että kaivuri olisi jäänyt tontille jumiin. Kivirikasta maata kerätään talteen ja käytetään täytöissä, nyt sitten vain katsotaan että millaista louhintaa tarvitaan - täyttöähän esin tuohon kaivurin kohdalle on tulossa noin kaksi metriä, joten kauttaaltaan louhintaa ei tarvita, mutta mm. tuo toinen reuna on vielä kysymysmerkki. Samoin kanaalilouhinnan tarve on kysymysmerkki ja se että miten jätevesipumppaamo saadaan upotettua maahan.


Eilen tuli kiire löytää kartoille tulostus -ja laminointipalvelu, mutta sain karttapaketinkin kokoon ja toimitettua tontille. Lisäksi uusi yritys talon nurkkien merkinnästä on todennäköisesti perjantaina.

Mutta kyllä on hienoa, kun työmaa etenee silmissä, ja sääkin oli tänään peräti erinomainen maatöitä varten!

1 kommentti:

  1. Wautsi! Teillähän etenee hienosti! Toivotaan että ilmat pysyy hyvänä :)

    VastaaPoista