torstai 26. lokakuuta 2017

Lokakuu osa II

Projekti sai luonnollisesti lisää virtaa siitä, kun saatiin lupa läpi. Kaikkea isoa ja pientä ollaan taas tehty eteenpäin; vesiliittymä on tilattu, sähköliittymän kytkentäaikatauluja kartoitettu ja kaikki tärkeimpänä aloituskokous on varattu 6.11. 

Puut on lanattu ja tontilla on nyt täysin valmista maatöille, nurkkapisteitä ei oltu vielä käyty merkitsemässä - ne luvattiin tällä viikolla vielä tehdä. 

Puiden lisäksi tontilla on todella paljon isoja kiviä, kuulemma vanhaa rantaviivaa on tuossa harjulla muinoin ollut, jonka myötä isot kivet ovat tähän pakkautuneet. Pitää katsoa jos ottaisi niitä talteen johonkin nurkalle:


Oman tontin puiden lisäksi pitäisi näkymien edestä saada muuutamat puut vielä pois, jos vain tuon rinteen omistajalle passaa. Puiden kaataja/hakija löytyi Facebookin kautta, maaurakoitsija tai metsuriyrittäjä olisi ottanut noin 1500€ kaatamisesta, joten hyvä säästö tehtiin tämän osalta - kuten viime projektissakin.


Aloituskokouksen jälkeen alkavat välittömästi maatyöt ja niiden arvioitu kesto on kaksi viikkoa, riippuen vähän siitä että paljastuuko pinnan alta paljonkin louhittavaa. Tämän jälkeen ollaankin anturavalmiudessa - pää ja LVIS kuvat ovat valmiina, rakennekuvia vielä odotellaan ja täten tietty vielä hiotaan sitä kohtaa milloin päästään anturahommiin oikeasti käsiksi.


Sitten niille puuttuville töille ollaan etsitty tekijöitä useasta eri suunnasta ja kyllähän tässä taas kerran tulee se sama turhauma kuin maatöiden osalta. Joskin sisustusporukoista useampi vastaa, mutta itse tarjouksen jättäminen on hyvin verkkaista. Aikaahan tässä on, vielä.

Mutta aloituskokousta kohden. Tulee se taas olemaan hieno hetki, kun työt oikeasti alkavat tontilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti