torstai 5. lokakuuta 2017

Lokakuu

Kas kummaan - sehän on jo lokakuu. Tällä erää projekti on vielä siinä mallissa kuin mitä kuvittelimmekin sen lokakuussa olevan, kun vertaa siihen ajankohtaan jossa löimme alunperin aikatauluja kasaan. Mutta ratkaiseva steppi on vasta luvassa, eli rakennusluvan ratkeaminen. Lupa on nyt ollut sisässä viisi viikoa ja rapiat - tänään tai maanantaina luvattiin nyt tilannetietoa sen osalta, että onko vielä jotain täydennettävää vai päästäänkö jo eteenpäin. Toivotaan parasta.

Se hyvä merkkihän siis saatiin jo pari viikkoa sitten, että saimme luvan puunkaatoon ja maatöihin (pl. tekniset asennukset). Ja siihen liittyen se suurin päätös on nyt tehty, eli maatöiden tekijä on löytynyt!

Tarjousta pyysin lopulta varmaan 30 eri paikasta ja ymmärrettäviä tarjouksia sain alle 10 kappaletta. Tekijä löytyi lopulta edeltävän projektin tiimoilta, silloin kilpailutuimme maatöitä ja olimme käytännössä valinneet tämän (nyt valitsemamme) tekijän, mutta lopulta maatyöt tulivat talopaketin kautta. Kuitenkin tämä valittu firma oli historian myötä heti mielessä ja sieltä se tekijä sitten löytyikin. Eli sinällään ihan turhaan kyselin tarjouksia sieltä sekä täältä, mutta toisaalta oli hyvä kuitenkin vertailla tarjouksia ja päästä perille hintatasosta. Valitsimme kaiken kattavan urakan, tiedämme että tuntityöllä olisi voinut päästä matalampaan hintatasoon, mutta emme halunneet tässä kohtaa projektia ottaa riskiä budjetin suhteen - urakkahinta kuitenkin mahtui juuri ja juuri budjettiimme.

Taloon ei paljoa muutoksia ole tullut ensimmäisten versioiden jälkeen, mutta jotain pientä kuitenkin. Mutta tässä vielä lopulliset 3D-vedokset;
Alaosan tumma väri on vaihdettu mustaksi ja ikkunapuitteet vastaavasti RR33 sävyyn. Alakerran syvennyksiin on lisätty rimotusta, mutta on vielä mahdollista että rapataan kokonaan. Rimotus olisi kyllä hieno, vähän pehmentäisi kokonaisuuta. 

LVIS kuvat alkavat olemaan myös reilassa, erityisesti sähköpuoli. Lisäsimme sisään 14 spottia verrattuna alkuperäiseen - nyt niitä taitaa olla yhteensä 34 sekä pientä viilailua sieltä sekä täältä.

Mutta nyt sitten vain odotellaan sitä tietoa lupaprosessiin liittyen.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saatte pian luvan ja pääsette työn touhuun! Toisaalta eipä tuohon suunnitteluunkaan voi liikaa käyttää aikaa. Itse ajattelin meidän suunnitelleen asiat riittävällä aikataululla mutta melkoisia suunnitteluvirheen kukkasia sieltä on kuitenkin paljastunut. Mutta teillähän onkin jo se toinen projekti menossa, niin tiedätte mitä asioita tarkistella paremmin (niin kuin itsekin nyt tietäisi).
    Tumma alaosa ja rimoitukset näyttävät kyllä kivalta tuossa suunnitelmassa!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että saisitte pian luvan! Kiitoksia mukavista lukuhetkistä blogisi parissa! Jään seuraamaan, meillä myös projekti alkutekijöissään :)

    VastaaPoista