torstai 21. syyskuuta 2017

Meillä on lupa...kaataa puita!

Hommat ne etenee, joskin sellaista odottelua tämä vielä on. Merkittävin etenemä tuli siitä, että saimme kaupungilta luvan aloittaa työmaan valmistelevat toimet. Tämä on hyvä merkki, tätä ei käytännössä annetta ellei pääpiirteet koko luvan osalta ole kunnossa - tai näin meille ainakin aiemmin kerrottiin. 

Eli se mitä me nyt saamme jo tehdä ovat puunkaato ja maatyöt. Maatyöt tosin rajoitetusti, eli mahdollista louhintaa tai teknisten järjestelmien asennusta ei saa vielä tehdä. Tähän nyt haettiin vielä tarkennuksia, koska meidän tontilla joudutaan isoihin täyttöoperaatioihin ja ne haluttaisiin tehdä jo nyt. Toisaalta jollei sinne alle saa laittaa salaojia yms, niin ei kannata kyllä täyttääkään. Mutta siltikin ihan mahtava juttu, että saatiin lupa aloittaa, niin on oikeasti toivoa vielä siitä että talvi ei tule häiritsemään rakentamista - tai ainakaan maatöitä.

Muuten on ollut tätä normaalin näpräilyn jatkoa, mutta on joukossa jotain päätöksiäkin. Käytännössä sitouduimme hankkimaan keittiön Puustelilta, muiden tilojen kalustus on vielä auki. Puustellilta olisi ollut kätevä ottaa koko setti, mutta muiden tilojen hinnoittelu oli aika korkea verrattuna kilpailijoihin - keittiössä hintaeroa ei taas käytännössä ollut. Mutta jos pari tonnia säästää sillä, että ottaa muiden tilojen kalusteet esim Domukselta, niin siihen kyllä tartumme.

Isoin avoin asia on edelleen ne maatyöt ja niiden tekijä. Ensinnäkin edelleen se haaste oli ylipäätään löytää tekijä, noin 75% ei lopulta vastannut mitään. Varsinainen tarjous on saatu 5-6 toimijalta, ja hintaerot ovat merkittäviä. Joskin myös sisällön ymmärtäminen ja vertailu on tarkkaa puuhaa. Käytännössä meillä on kaksi vaihtoehtoa ja melkein valmis päätös tekijästä olemassa.

Sitten ollaan edistytty LVIS-suunnittelussa ja kyselty tarjouksia siitä sun toisesta puuttuvasta asiasta - laidasta laitaan. Näissäkin on tullut eteen aivan järkyttäviä hintaeroja tai mitä sanotte näistä eroista kalliimman ja edullismman osalta;

- Ikkunat: 11 000€
- Lasikaiteet terassille: 7000€
- Ulkorappaus: 10 000€
- Terassilaudat: 1500€ (sama lauta, eri toimittaja)
jne.

Ja suurin yksittäinen ero tuli on maatöiden urakkatarjouksissa. Näiden hallinasta se budjetin onnistuminen tai epäonnistuminen muodostuu ja toki laatukin pitää huomioida valinnassa, mutta esim alimman hinnan ikkunoista on antanut taho, jolta on hankittu ikkunat nykyiseen taloomme ja laatu todettu hyväksi. Kaikissa ei varmasti päädytä halvimpaan, mutta missään ei varmasti päädytä kaikista kalleimpaankaan tarjoukseen.

Mutta summaten, vaikka tässä on kaikkea puuhailtu, niin maatöiden tekijä pitäisi lukita ensin ja sitten viimeistellä LVIS-suunnitelmat. Kaikki muu tulee sitten näiden jälkeen.

Tontiltakin voi sitten alkaa napsimaan tilannekuvaa, kun aletaan saamaan siellä jotain aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti