tiistai 6. kesäkuuta 2017

Lisää tarjouksia ja kuvia

Hommat ne etenee, joskin tietty prosenteissa ollaan aika mitättömissä luvuissa projektin kokonaiskuvassa, mutta edetään kuitenkin. Tärkeimmät ensin:

Pohjatutkimus
Pohja tutkittiin viime viikolla ja tulos oli hyvä! Toisesta puolesta melkein tiesikin, että se kantaa, mutta toisen puolen pelkäsimme olevan jotain muuta, koska siihen kertyi runsaasti vettä. Kuitenkin kyseessä oli vain ohut savikerros, johon vesi kertyi lähinnä tontin muodon vuoksi. Kova maa tuli vastaan viimeistään 1,4 metriä porauksen aloittamisesta - porauspisteitä oli seitsemän.

Talon esittely kaupungille
Talo sekä sen sijoittelu esiteltiin kaupungille maanantaina. Se meni hyvin; kiitos arkkitehdin tekemälle työlle. Ensimmäinen esittely oli miljoonia maileja parempi kuin ensimmäisen talomme osalta, joten tämäkin luo hyvää mieltä jatkoon.

Talon suunnittelu
Talo itsessään on paperilla liki valmis, pohja ja ulkomitat on lukittu. Mutta nyt pitäisi vielä päättää kahden eri terassirakenteen välillä.

Vaihtoehto #1:


Vaihtoehto #2:


Ensimmäisessä on siis katteen mahdollisuus poistettu autokatoksen päältä ja vähän rikottu kuutiomaisuutta. Toisessa on periaatteessa sama muotokieli kuin aiemmin.

Mutta tätä nyt pohditaan - ja yritään hieman ymmärtää kumpi on myös kustannustehokkaampi rakentaa.

Tarjoukset
Niitä on tippunut lisää, tarjoukset on nyt saatu seuraavilta tahoilta:
- Lakka
- Lammi
- Potius
- Honkarakenne
- Passiivikivitalot
- Basso Building Systems

Tarjouksia odotellaan edelleen:
- Jämerä
- Hevi
- Puurakentajat
- Forte (valmistunut, mutta emme ole tätä vielä saaneet)

Tästä kymmenestä on tarkoitus vääntää ~kolme jatkoon. Saatujen tarjousten perusteella voi jo muutaman tiputtaa kelkasta pois, osan hinnan ja osan toimitussisällön vuoksi. Toimitussisällön osalta kun haemme selkeää ja turvallista kokonaisuutta, jolla saamme yhdestä luukusta talon vähintään aidosti vesikattovalmiuteen ja nyttemmin heränneiden mietteiden kautta, tähtäin on hieman suuremmassakin valmiusasteessa.

Jämerä tarjoaa oppaansa mukaan n 40% valmiusastetta, Basso jätti tarjouksen muuttovalmiista paketista ja Lakalta tuli hyvin mielenkiintoinen tarjous sisustusvalmiista kokonaisuudesta (pystytys+talotekniitta asennettuna yms). Honkarakenne tarjosi pystettyä pakettia, jossa taas oli huomattavan paljon enemmän jatkossa tarvittavia materiaaleja mukana. 

Potius on toisessa äärilaidassa, tarjoten käytännössä vain kuoret - ei edes kattoa mukana, mutta toki betonielementeissä on muita etuja. Lammi taas tarjosi turhan pilkottua pakettia meidän makuumme, vaikka muuten Lammi antoi itsestään oikein hyvän kuvan.

Näistä voikin jo aistia, että ketkä ovat todennäköisimmin jatkossa...tai sanotaan nyt, että Basso ja Lakka ovat tässä kohtaa tehneet hyvän vaikutuksen. Paalupaikalta lähtenyt Jämerä hiipuu, kun tarjouksessa kestää ja kestää. Sama hiipuminen alkaa kohta uhkaamaan erinomaisella palvelulla erottautunutta Hevi-kivitaloja. Sitä on varmaan itse malttamaton, mutta tarjouksen aihiota haluamme mahdollisimman nopeasti ja erityisesti haluamme, että aikataulu jolloin tarjous on luvattu pitää.

Mutta katsotaan nyt muuttuuko fiilis tästä vielä, ja millainen kisa tästä lopulta tuleekin. Haluaisimme päästä eteenpäin pian, koska lupakuvia ei voi tehdä, ellemme tiedä käytettävää materiaalia.


2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen suunnitelma :)

    a) on minusta ilmavempi ja halvempi toteuttaa ja sitten se iso päätyikkuna jää näkyviin selkeämmin.

    Potiukselta on ainakin ennen ja vähän aikaa sitten (koska eräs perhe kk sitten teki sopimuksen jossa koko katto kuului) ollut mahdollisuus saada katto. Kannattaa kysyä.


    VastaaPoista
  2. Mun silmää viehättää enemmän tuo B-vaihtoehto. Mutta jos tarvitsette näkösuojaa autolle ja terassille, niin tuo A on parempi siihen. Ilmansuunnatkin varmasti vaikuttavat, että miten nuo rakenteet varjostavat ja onko tarkoituskin varjostaa ja mihin aikaan mitäkin kohtaa.

    VastaaPoista