maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tehokasta myyntiä, osa 2 - Musta lista

Tässä voi kyllä ihmetellä talotoimittajien menoa. Sanoisin, että kolmannes joille olemme laittaneet yhteydenottopyynnön, eivät ole vastanneet mitään. Joko firmoilla menee tässä orastavassa talouskasvussa niin hyvin, että ei ole tarvetta tai kykyä ottaa uutta kauppaa. Tai sitten firmat ovat niin huonossa kunnossa, että he eivät kykene vastaamaan yksinkertaisiin viesteihin.

Ohessa osa toimittajista, joista ei ole kuulunut yrityksistä huolimatta mitään;

- MammuttiKoti (kaksi sähköposti suoraan myyjälle 4.4 ja viikon päästä siitä yhteydenotto sivujen lomakkeen kautta!)
- Lakka
- Lammi
- Arwo
- Vabe
- Rock kivitalot

Kaikkia on lähestytty noin kolmisen viikkoa sitten. Siinä siis nippu firmoja, joilla ei ole tarvetta tai kykyä ottaa kauppoja sisään. Terveisiä sinne vaan.

Sen sijaan erinomaista asiakaspalvelua olemme saaneet Jämerältä, Hevi-kivitaloilta, Potiukselta ja Honkarakenteelta. Heidän kanssaan on ollut ilo asioida ja on saanut hyviä ideoita projektin edistämiselle.


Tässä kohtaa päädyimme etenemään Jämerän kanssa suunnittelusopimuksen muodossa, heidän kauttaan tutustuimme arkkitehtiin, jonka visio kohtasi omamme. Hän piirtää tontillemme sopivan talon. Kuvia vastaan saamme Jämereltä sitovan tarjouksen ja jos päädymme sen ottamaan, suunnittelukuluista ei tule erillistä laskua - ne ovat osa pakettia. Voimme myös ottaa kuvilla tarjoukset muilta toimittajilta.

Sopimus on allekirjoitettu ja ensimmäisiä vedoksia odotellaan parin viikon sisään. Tästä se homma konkretisoituu.

Nyt pitäisi alkaa varailemaan pohjatutkimusta/vaaitusta tontille.

Ollaan kuulolla.


2 kommenttia:

  1. Löysin toisen blogin kautta tänne. Teillä on upea talo suunnitteilla, ja jos meillä olisi saanut kaavan mukaan tehdä tumman pulpettikattoisen tiilitalon, olisi muotokieli juuri jotain tuollaista. Mutta näistä hitaista, olemattomista reaktioista tarjouskyselyihin, käsittämätöntä toimintaa ja rasittavintahan tuo on, että se jatkuu sitten kautta linjan koko projektin ajan pienemmissäkin kyselyissä: ikkunat, ovet, takat, pinnoitteet, valot, lvi jne...moni toimittaja ja vaihtoehto putoaa pois, kun ei jaksa jahdata tarjousta monta viikkoa. Riittäisi edes tieto, että käsittelemme tämän 2 vkon sisällä ja lupaus pitäisi myös.

    VastaaPoista