torstai 6. huhtikuuta 2017

Talo

Talo, sellainen pitäisi valita. Meillä on nyt selvät sävelet millaisen talon haluamme, kun sen tonttikin/kaavakin mahdollistaa. Haluamme kuution muotoisen ajattoman talon ja paljon ikkunapintaa.

Budjetti on myös tiedossa ja laskettu. Nyt katsotaan kohtuullisella vauhdilla mihin se riittää. Kuutiota etsitään laajalla skaalalla, yhteydenottopyyntöjä on lähetynyt laajalla rintamalla:

Hirsitalot:

- Mammutti
- Kontio
- HonkaRakenne

Kivitönöt:
- Potius
- Jämerä
- Lammi
- Hevi
- Basso

Puu:
- Honkatalot
- Teritalot
- Sikla

Ensisijainen tavoite - taas - olisi saada kivitalo pystyyn. Hirsi on myös todella hieno materiaali, joka sopisi alueelle. Yhden hirsitaloyrityksen edustaja kertoi että hirsitalojen osuus markkinoista 10v sitten oli ~9% ja nyt ~19%. Puutalokin passaa, kunhan saadaan vision mukainen talo rakennettua.

Sen vuoksi joutuu käymään koko mankelin läpi, koska maatöiden yms puitehommien kustannukset ovat toki vielä kysymysmerkkejä. Joten ihan ei osaa vielä sanoa kuinka pitkälle budjetilla pääsee, toivottavasti mahdollisimman pitkälle - talo sillä kuitenkin tontille saadaan pystyyn.

Osassa tapauksia kyllä ihmetyttää, että jos jättää yhteydenottopyynnön sivuilta, niin eipä tunnu kuuluvan yhtään mitään. Ilmeisen kiireistä porukkaa. Siitä vain tuppaa heti luottamus mennä, jos yhteydenotossa kestää viikkoja tai sitä ei tule ollenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti