tiistai 31. heinäkuuta 2018

Muuttolupa saatu!

Päivitelläänpä vähän pitkästä aikaa, eli nyt olisi isoja uutisia; muuttolupa on saatu, eli käyttöönottotarkastus asuntoon meni läpi heinäkuun lopulla. Kesken on vielä mm. parvekaiteiden asennus, ulkorappaus, portaiden pinnoitus sekä joukko pienempiä viimeistelytöitä. Odotamme viimeistelyiden valmistuvan sisäpuolen osalta parin viikon sisään.

Ulkopuolen osalta kestää hieman pidempään, parvekkeen kaiteet ja lasit tulevat parin viikon päästä viimeistään ja terassin pinta puuttuu vielä alakerrasta. Yläkerran ison terassin osalta komposiitti on saatu paikoilleen ja alla siitä kuva, tosin vielä puhdistamatta. Komposiitti on siis patiokaupan mustaa komposiittia ja se näyttää kyllä todella hyvältä sekä on hyvin miellyttävä jalalle. Onneksi päädyimme tähän kivipinnoitteen sijaan.

Kalustepuolella keittiö ja muut kalusteet ovat pääasiassa asennettu, keittiöstä vielä puuttuu parit pomput jne - alla kuva asennusvaiheesta, kun en ole tajunnut valmiista vielä kuvaa ottaa. Puustellin kanssa on kaikki kuitenkin sujunut todella hyvin. Samaa ei voi sanoa sitten muut kalusteet toimittaneesta Domuksesta, jolta vielä odotellaan laatikostoja ja asennusjälkeäkin pitää kyllä vielä korjata. Domukselta odotellaan viidettä toimitusta tontillemme, eteisen kaappi oli mitattu 20cm pieleen ja kaikki altaamme sekä valopeilimme jäivät toimittamatta; koska he eivät pystyneet kertomaan koska he saisivat niitä toimittajilta. Itse sitten soitin toimittajat läpi ja saimme kaikki tilattua tunnin sisään - jokainen voi googlettaa ja miettiä mistä Domuksen ongelmat johtuvat, mutta ei näin voi järkevää liiketoimintaa tehdä. Koko asiakkuuden hoito on ollut sekavaa, tein asiasta domukselle myös kirjallisen reklamaation, johon sivujen mukaan vastataan muutamassa arkipäivässä. Ei ole vielä noin kuukauden jälkeen kukaan palannut. 

Toinen puhinan aihe on ollut betonilattia. Lattia oli suojattu rakennusaikana, mutta osumaa se ottanut siltikin. Kylpyhuoneessa pintaan on tullut niin pahat jäljet, että ne on jo korjattava. Iskujen kestävyys tuntuu muutenkin olevan sinitarran luokkaa, joka kannattaa kyllä lapsiperheissä miettiä tarkkaan läpi. Edeltävässä talossamme oli Karitman laminaatti, joka selviäisi Keith Richardsin ja torakoiden seurana ydintuhostakin, se olisi voinut olla järkevä ratkaisu nytkin. Tämän päälle vielä mattaviimeistely kerää uskomattomalla tavalla lian itseensä ja valitsemassamme värissä se vielä paistaa välittömästi läpi. Kylppäreissä mikrosementti tuntuu hyvältä ratkaisulta, mutta muissa tiloissa ei kyllä vakuuta.

Jos lattiavalinnan kanssa mentiin ehkäpä metsään, niin sauna sentään onnistui hienosti. SunSaunan laude -ja lasipaketti ovat todella hienot ja värit yms natsasivat hyvin.

Mutta yleisesti pitää olla tyytyväinen toteutuneiseen aikatauluun;
- 08/2017 Rakenuslupa sisään
- 10/2017 Rakennuslupa hyväksytään
- 10/2017 Maatyöt alkavat
- 12/2017 Antura valmistuu
- 01/2018 Runkotyöt alkavat
- 04/2018 Sisustustöihin siirtyminen
- 07/2018 Muuttoluvan hyväksyntä

Nyt vielä muutamat puuttuvat työt kuntoon, niin saattaisi olla ns täysin valmista vielä seuraavan parin kuukauden aikana; aita -ja asfaltointityöt tehdään vasta arviolta syyskuussa. Mutta voiton puolella siis reilusti ollaan.
Yläkerran terassi

Keittiö  tässä kuvassavielä osin kesken

Sauna - vain kiuas puuttuu


1 kommentti:

  1. Vau, onneksi olkoon muuttoluvasta! Hurjaa vauhtia on teidän projekti edennyt.

    VastaaPoista